Samen groeien - Ansje voelt zich thuis bij Finezz Accountants

Ansje Coart en haar coaches bij Superhero helpen mensen die verandering willen. Ze coachen atleten, ondernemers en werknemers op het vlak van gezondheid, mindset en performance. Van het Olympische kajak-team tot single parents die een onderneming of job in loondienst en gezin moeten zien te combineren. Om beter te performen in elk deeltje van je leven, bekijken Ansje en haar team het hele plaatje: van mindset over voeding tot beweging. De cijfers laat ze met plezier over aan Finezz.

“Cijfers bezorgen mij veel stress. Mijn bedrijf is in volle groei, maar als alleenstaande moeder voel ik vanuit mijn privéleven een grote druk. Daarom had ik iemand nodig die meedenkt en eerlijk aangeeft welke beslissingen een goed idee zijn en welke niet.”

Ansje coart

Superhero

Kortrijk

Leerkracht wordt ondernemer

Voor ze met Superhero startte, was Ansje leerkracht Lichamelijke Opvoeding. Ondertussen is ze al 8 jaar fulltime ondernemer en heeft ze een team van Superheroes uitgebouwd. Waaronder team Finezz.

“Het is eigenlijk een bijzonder verhaal, hoe we bij Finezz zijn terechtgekomen. Ik ben zo’n 20 jaar geleden verhuisd naar Roeselare, waar mijn toenmalige partner als profvoetballer aan de slag was. Zelf reed ik toen nog paard op vrij hoog niveau en ik kwam als lesgever terecht in de manège waar Julie en haar familie zelf ook lid waren. We raakten aan de praat en ontdekten dat mijn grootouders en die van Julie beste vrienden waren. Toen ik dan wat later een eerste kindje had en we een babysit nodig hadden, moesten we niet ver zoeken. De Van der Mast broers en zussen kwamen hier geregeld over de vloer, maar met Julie had ik wel al snel een bijzondere band.”

Toch doet Ansje nog maar sinds twee jaar een beroep op Finezz voor haar boekhouding. “Toen ik startte als ondernemer, was Julie nog geen boekhouder en ging ik naar de boekhouder van mijn nieuwe partner. Ik ken niks van boekhouden, dus ik wilde mij daar ook zo min mogelijk van aantrekken. Maar twee jaar geleden heb ik de overstap gemaakt, en ondertussen is ook mijn partner overgestapt.”

Niet dat er problemen waren met de vorige boekhouder, maar Ansje zocht iemand die ze blindelings kon vertrouwen en dan was de keuze voor Julie en haar collega’s snel gemaakt. “Cijfers bezorgen mij veel stress. Mijn bedrijf is in volle groei, maar er zit ook druk op, met een huis dat ik alleen moet afbetalen, een kind op kot en een tweede dat over enkele jaren ook op kot gaat. Daarom had ik iemand nodig die meedenkt en eerlijk aangeeft welke beslissingen een goed idee zijn en welke niet.

Part of the village

Voor grote uitgaven en spannende uitdagingen in haar bedrijf laat Ansje zich graag begeleiden door haar accountant. “Zo’n uitgave was mijn auto! Een spiksplinternieuwe elektrische wagen was geen optie voor mij, dat zag mijn dossierbeheerder Leen ook. Ze bekeek mijn cijfers en de mogelijkheden en gaf het juiste advies. Ik had wel wat spaarcenten die ik hierin kon investeren, waardoor ik de maandelijkse afbetaling naar beneden kon halen. Daar was ik zelf nooit op gekomen. Ik heb mij hierin volledig laten leiden door team Finezz.”

Ansje heeft in Finezz de partner gevonden die ze zocht: iemand aan wie ze de cijfermatige kant van haar zaak met een gerust hart kan overlaten. “We zijn onlangs begonnen met het invoeren van producten uit Azië, en daar kwamen natuurlijk veel vraagtekens bij. Wat moet er in orde zijn? Hoe begin je daarmee? Dat soort zaken. Binnen een dag had ik de berekeningen, samen met een heleboel tips om klein te beginnen en mijn financiën zo goed mogelijk te beschermen. Ik voel echt dat ze hun tijd nemen voor mij, dat ze bezig zijn met mijn traject en de groei van mijn bedrijf. Ik voel me als een VIP behandeld en dat doen ze voor al hun klanten.”

“Weet je, ze zeggen vaak ‘it takes a village to raise a child’. Wel, hetzelfde geldt voor een bedrijf, en Julie en heel Finezz horen echt wel bij mijn village.”

“Bij Finezz behandelen ze hun klanten als VIP. Ik voel echt dat ze hun tijd nemen voor mij, dat ze bezig zijn met mijn traject en de groei van mijn bedrijf.”


Stresskip krijgt financiële rust

Als gevoelsmens weet Ansje de veiligheid en geborgenheid van team Finezz als echte meerwaarde te appreciëren. “Doordat ik pas later in mijn leven ben beginnen ondernemen, zit er bij mij veel schaamte rond mijn financiële zaken. Ik heb nog niet die stabiliteit die veel leeftijdsgenoten wel hebben, en dat maakt me vaak onzeker. Maar bij Leen en Julie kan ik mij kwetsbaar opstellen.”

“Leen kan mij altijd geruststellen wanneer ik weer als een echte stresskip begin te panikeren als ik de cijfers voor mij zie. Ze legt alles uit in mensentaal – zelfs mijn jongste van 12 jaar zou het begrijpen – zodat de paniek plaatsmaakt voor rust en duidelijkheid.”

“Toen Julie een tijd geleden hoorde dat ik emotioneel geworden was tijdens de bespreking van mijn jaarrekening, kreeg ik meteen een telefoontje van haar waarin ze me met bemoedigende woorden weer vertrouwen gaf. Gewoon door me te doen beseffen dat ik de eerste vrouw ben in mijn hele familielijn die onderneemt. Ik kom niet uit een ondernemersfamilie en ben van nul gestart. Dat zorgt er al voor dat ik een heel apart traject doormaak. Dat horen, die bevestiging krijgen, gaf me weer moed om door te gaan.”

“Dat samen all-in gaan voor jouw groei, is precies waar Finezz het verschil maakt. Ze doen meer dan facturen inboeken en cijfertjes doorgeven. Ze sluiten op die manier ook 100% aan bij mijn waarden: echtheid, openheid, warmte. Ik probeer zelf op die manier te werken en het is zeer fijn om een boekhouder te hebben die op dezelfde manier werkt.”

Samen voor groei

Wist je trouwens dat team Finezz ook beroep doet op Ansje voor personal en groepstraining? Samen sterk, dat werkt in beide richtingen. Ben jij op zoek naar iemand die meedenkt over je zaak? Iemand die je volledig kan vertrouwen met de cijfers, zodat jij kan groeien met wat je het liefste doet? Boek nu een kennismakingsgesprek om te zien of wij jou mogen helpen groeien.

Zoek jij ook een boekhouder die met je meedenkt?

Kies dan net als Ansje uit Kortrijk voor strategisch boekhoudkantoor Finezz.