Veelgestelde vragen

Hoeveel je betaalt voor je boekhouder hangt af van de omvang en de complexiteit van jouw onderneming. Want deze bepaalt hoeveel werk een boekhouder heeft voor jouw dossier. Wij factureren een vast maandelijks voorschot tijdens het jaar en een slotfactuur op 31 december.

Deze bedragen (excl. BTW) helpen je alvast om een beeld te krijgen van wat de jaarlijkse kost is bij ons kantoor:

Zelfstandige in bijberoep: vanaf € 100/maand of €1200/jaar

Zelfstandige in hoofdberoep: vanaf €150/maand of €1800/jaar

Managementvennootschap: vanaf €325/maand of €3900/jaar

Werkvennootschap: vanaf €375/maand of €4500/jaar

Wij bedienen geen bedrijven in de horeca- en transportsector, aangezien deze specifieke BTW maatregelen en andere fiscale- en arbeidswetgevingen betreffen waar wij ons niet in specialiseren.

Bij Finezz werken we met maandelijks voorschotfacturen. Op het einde van het jaar krijg je een afrekening op basis van de werkelijke prestaties voor jouw dossier.

Als boekhouder staan we in voor het verwerken van boekhouding, het bepalen van het resultaat van jouw onderneming en het indienen van alle nodige aangiftes (BTW, personenbelasting, vennootschapsbelasting, …).

Daarnaast volgen we de financiële situatie van jouw onderneming op en geven we fiscaal en strategisch advies.

Finezz werkt volledig digitaal. We gebruiken Yuki en Octopus als boekhoudpakketten en werken daarnaast met Bizzcontrol en Silverfin. Hier vind je meer informatie over onze digitalisering en transparantie.

Daarmee bedoelen we dat de volledige flow gedigitaliseerd is. Meetings kunnen online plaatsvinden. Aanleveren van je documenten gebeurt digitaal en we gebruiken verschillende softwaretools om advies te geven over je onderneming. Uiteraard kan je ook langskomen bij ons op kantoor voor een meeting of je papieren binnen te brengen.

Standaard krijg je van je boekhouder een fiscaal advies, meestal rond de afsluiting van je boekjaar. Bij Finezz kiezen we ervoor om je tussentijds inzicht en advies te geven, zodat je kort op de bal kan spelen en de juiste beslissingen kunt nemen voor jouw bedrijf.

Elke klant heeft één vaste dossierbeheerder. Die persoon is jouw aanspreekpunt, degene die je telefonisch en per mail kan bereiken bij vragen en die je dossier van a tot z kent.

We streven ernaar om elke mail binnen de drie werkdagen te beantwoorden. Voor complexere vragen en berekeningen koppelen we binnen de twee weken terug via een (online) meeting.

Heb je een dringende vraag, dan kan je ons opbellen. We zijn elke voormiddag telefonisch bereikbaar.

Wil je een uitgebreider gesprek? Dan kan je een (online) meeting inplannen bij je dossierbeheerder.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Heb je een vraag of wil je een mogelijke samenwerking bespreken? Stel je vraag hier of boek een vrijblijvend kennismakingsgesprek.