Orthopedist dr. Jens Vanbiervliet over Finezz Accountants

Zowel dr. Jens Vanbiervliet als zijn vrouw, anesthesiste Stefanie Vanhoenacker zijn sinds 2018 klant bij Finezz Accountants. “Finezz heeft zich toegelegd als boekhoudkantoor voor de medische sector en blinkt daarin uit.”

Bij de start van hun fellowship kwam het dokterskoppel via vrienden bij Finezz, toen nog B.A.F., terecht. “De ouders van die vrienden waren al lang klant bij het boekhoudkantoor, wat ons het vertrouwen gaf dat dit een degelijk kantoor is. Bovendien is een groot deel van de klanten bij Finezz arts, waardoor we erop konden rekenen dat zij wel wisten hoe de vork in de steel zit in onze sector. Het blijft immers een erg specifieke doelgroep, met eigen regelgevingen en optimalisatiemogelijkheden. Wij waren zelf complete leken op het vlak van financiën, dus we zochten een boekhouder die we 100% konden vertrouwen.”

“Het klinkt misschien raar dat ik dit aanhaal, maar je voelt dat dit een jong, dynamisch team is en dat spreekt mij aan. Het cliché dat een boekhouder altijd een oude, grijze man is, hebben zij maar mooi aan de kant geschoven.”

dr. Jens Vanbiervliet

Transparantie en vertrouwen

Van bij het eerste kennismakingsgesprek voelden dr. Vanbiervliet en dr. Vanhoenacker zich gerustgesteld. “Tijdens dat gesprek met de toenmalige zaakvoerders en huidige zaakvoerster Julie merkten we meteen hoeveel kennis en ervaring zij hebben. Daarnaast konden ze de materie uitleggen op een begrijpelijke manier, zodat we direct helemaal mee waren. Ook in de dagelijkse samenwerkingen is die transparante, heldere communicatie een grote sterkte van Finezz.”

Voor de dagelijkse boekhouding kunnen ze rekenen op hun dossierbeheerder. “Bij een simpele vraag krijg ik meestal de dag zelf nog een antwoord. Is het iets moeilijker, dan krijg ik ook altijd een berichtje met de mededeling dat ze dit voor mij zullen uitzoeken. Binnen de week krijg ik dan een uitgebreid, gefundeerd antwoord, inclusief berekeningen. Soms krijg ik verschillende opties met elk de voor- en nadelen en hun advies erbij. Ik heb echt het gevoel dat ik hun denkproces kan volgen, wat mijn vertrouwen in hen nog versterkt.”

Naast de gewoonlijke interacties vraagt de orthopedist ook twee keer per jaar een uitgebreid overleg, waar ook zaakvoerster Julie, aanwezig is. “We zitten nog altijd in een soort inloopfase waarbij we nog niet 100% verdienen van wat we uiteindelijk gaan verdienen als arts. Als je niet weet hoe het inkomstensysteem werkt voor artsen in een ziekenhuis, dan is dat heel ingewikkeld. De omzet in onze vennootschap is de afgelopen jaren nog veranderd en zal waarschijnlijk pas over een jaar of twee stabiel zijn. Er is vaak bijsturing nodig geweest, waardoor ik het handig vond om ook tussentijds met onze boekhouders af te spreken en de balans op te maken.

Online boekhouden, een groot gemak

Die afspraken gingen aanvankelijk telkens door op het kantoor, maar sinds Corona gebeurt alles online, wat Vanbiervliet alleen maar toejuicht. “Een gesprek verloopt online even goed als offline. Het is zelfs minder tijdrovend en makkelijker in te plannen in onze drukke agenda’s. Sowieso houd ik alles digitaal bij, waardoor ik de nodige documenten kan doorsturen en niet met de hele papierwinkel naar Aalter moet. Makkelijker kan niet.”

Geen 'typische' boekhouders

Naast de vlotte, heldere communicatie en het feit dat Finezz zich toegelegd heeft op medische beroepen, benadrukt Vanbiervliet nog een sterkte: “Het klinkt misschien raar dat ik dit aanhaal, maar je voelt dat dit een jong, dynamisch team is en dat spreekt mij aan. Het cliché dat een boekhouder altijd een oude, grijze man is, hebben zij maar mooi aan de kant geschoven.”

Zoek jij ook een jonge dynamische boekhouder?

Ben jij als medisch professional ook op zoek naar een jonge, dynamische boekhouder die gespecialiseerd is jouw business? Kom eens babbelen met Finezz.